Sağlık

Gözü yükseklerde olanlar için büyük düşündük…

SAĞLIK VE İLKYARDIM

Öğrencilerimizin okul içerisinde yaşamış olduğu olası küçük kazalar ve ilkyardım müdahalesi için revirdeki hemşiremiz, öğrencilerin okulda olduğu tüm zamanlarda (ders dışı etkinlikler ve özel günler dahil) görevdedir. Öğrencilerin acil rahatsızlıklarında ilk tedavi yapılarak, gerekiyorsa bir sağlık kuruluşuna ulaştırılmaları sağlanır ve aileye bilgi verilir. Öğrencilerin günlük alması gereken ilaçların takibi her sabah hemşiremiz tarafından yapılır. Her pazartesi sabahı haftalık temizlik kontrolleri (beden, saç, tırnak, diş) yapılır. Uzman doktorların gözetiminde diş-göz taraması, ayak sağlığı taraması, sağlık taraması, aşı uygulaması yapılır.

Hastalıklar konusunda velilerimizi ve öğretmenlerimizi bilgilendirmeye özen gösterdiğimizden, hasta olan yada rahatsızlanan öğrencinin velisi o gün aranıp bilgilendirilir. Eğer öğrenci okula gelmedi ise veli aranarak sebebi öğrenilir.